Wijs op reis! Hoe zit het met uw reis- en/of annuleringsverzekering?

De zomer van 2020 wordt anders dan we gewend zijn.  Op vakantie gaan is minder vanzelfsprekend. Toch kunnen Nederlanders sinds kort op vakantie in een groot aantal landen in de EU/Schengen zone. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor deze landen is recent afgeschaald van ‘oranje’ naar ‘geel’. Dat vraagt om wijs op reis te gaan.

Wij adviseren u in ieder geval om de website van  het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten te houden. Download de Reisapp van Buitenlandse zaken en zet pushberichten aan. Houd tijdens uw vakantie het Nederlandse reisadvies in de gaten.

Veel gestelde vragen over uw reis-/of annuleringsverzekering

Wij geven geen reisadviezen. Wel hebben wij hieronder de meest gestelde vragen over de dekking van de reis- en annuleringsverzekering op een rij. Klik hiervoor op de naam van uw verzekeraar. Dit zijn de verzekeraars waar wij het meest mee samenwerken. Mocht uw verzekeraar niet hier tussen staan of bent u nog niet bij ons verzekerd, neemt u dan contact met ons op.

Achter de naam van de verzekeraar treft u het telefoonnummer van de alarmcentrale van deze verzekeraar aan. Let op! Deze nummers zijn alleen bedoeld om tijdens vakantie in geval van nood te bellen.

Licent / Europeesche +31 (0)20 651 51 02

NH1816 Verzekeringen +31 (0)88 112 18 16

De Goudse Verzekeringen +31 (0)182 544 555

Aegon Verzekeringen +31 (0)88 344 00 00

ASR Verzekeringen +31 (0)30 256 7777

Allianz Global Assistance +31 (0) 20 592 9292

 

Medische kosten in het buitenland: hoe zit het ook alweer?

Wij krijgen vaak de vraag hoe het zit met geneeskundige kosten tijdens vakantie. Dekt de zorgverzekering voldoende of is het noodzakelijk om geneeskundige kosten  mee te verzekeren op de (doorlopende) reisverzekering? Dit leggen wij graag uit.

Met de zorgverzekering heeft elke Nederlander wereldwijd recht op onvoorziene nood(zakelijke) zorg. Als je op vakantie bent en een ongeluk krijgt of heel erg ziek wordt, worden de ziekenhuiskosten vergoed. De zorgverzekeraar gaat daarbij uit van wat de behandeling in Nederland kost. Dat kan betekenen dat je in landen waar de kosten voor de gezondheidszorg fors hoger zijn dan hier, zelf moet bijbetalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Verenigde Staten, Canada, Zwitserland, Japan en een aantal Zuid-Amerikaanse landen.

Privéklinieken

Een ander fenomeen is dat toeristen die ziek worden nogal eens in een privékliniek belanden in plaats van in een staatsziekenhuis. De kosten van behandeling in privéklinieken liggen veel hoger, dan de kosten voor een gelijksoortige behandeling in Nederland. Dit komt voor in onder andere Griekenland, Frankrijk, Turkije en Spanje en bepaalde skigebieden in Oostenrijk. De kosten boven het Nederlandse tarief zijn ook dan voor eigen rekening.

Aanvullende zorgverzekering buitenland

Via een aanvullende zorgverzekering kun je ook extra medische kosten gemaakt in het buitenland verzekeren. Bij sommige aanvullende zorgpolissen is de dekking buiten Europa beperkt tot maximaal 2 keer het in ons land geldende tarief. Een ander, praktisch nadeel is dat je een aanvullende zorgverzekering niet (altijd) het hele jaar door kunt afsluiten.

De reisverzekering

Een ziekenhuisopname in het buitenland zorgt ook vaak voor extra niet-medische kosten, zoals reis- en verblijfskosten. De aanvullende zorgverzekering dekt meestal niet alle bijkomende kosten zoals: noodhulpverlening (een eventuele reddingsoperatie), vervoer van gezinsleden of repatriëring (terugkeer naar Nederland) vanwege een overlijdensgeval.

Een zorgverzekeraar kijkt altijd naar de medische noodzaak bij terugkeer naar Nederland (repatriëring), terwijl de reisverzekeraar je daarnaast vaak ook om niet-medische redenen naar huis brengt en de kosten vergoed. Bijkomend voordeel is dat je via de reisverzekering vaak het eigen risico van de zorgverzekering kunt declareren. Leg je de claim neer bij de reisverzekeraar, dan hoef je dit bedrag waarschijnlijk niet voor te schieten. Maar het belangrijkst is dat de dekking voor geneeskundige kosten binnen een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten niet is gemaximeerd.

Kortom, wilt u achteraf niet worden geconfronteerd met hoge medische kosten, kies er dan voor om uw reisverzekering uit te breiden met een dekking voor medische kosten.

U bent van harte welkom.

Telefonisch of op ons kantoor in Epe, wij maken tijd voor u vrij.