Reisverzekering? Check!

Zodra de vakantiespullen zijn ingepakt en de vakantie gaat beginnen, kunt u de dagelijkse dingen loslaten. In zekere zin doen uw dagelijkse verzekeringen hetzelfde. Dat kan een stuk minder relaxed zijn. Alle reden dus om een reisverzekering op te nemen in uw vakantiechecklist.

Als u op reis gaat, heeft u in vrijwel alle gevallen een reisverzekering nodig. De belangrijkste reden is wel de hulp die wordt geboden in geval van een noodsituatie. Denk dan aan een ongeplande vervroegde terugreis of juist een langer verblijf na een ongeval, bij ziekte of zelfs na overlijden. Deze gebeurtenissen brengen veel kosten met zich mee en die kosten zijn niet gedekt door een van uw andere verzekeringen.

Naast de hulp bij noodsituaties, kunt u baat hebben bij dekking van uw bagage bij diefstal, verlies of schade. Of bij medische kosten voor spoedeisende zorg als uw basiszorgverzekering daarin niet voorziet. Het biedt autopechhulp na ongeval of pech onderweg of vervangend vervoer als de auto uitvalt. Als langer verblijf nodig is – wanneer de bestuurder niet in staat is te rijden – zijn de extra kosten gedekt. De risico’s van bijzondere sporten of wintersport kunnen om een aanvulling vragen, net als rechtsbijstand in het buitenland, of rechtsbijstand in geval van conflict met de reisorganisatie. Last but not least verdient eventuele annulering van uw vakantie de aandacht. De kosten die hier bij horen kunnen – onder bepaalde voorwaarden – worden gedekt met een annuleringsverzekering.

Ik weet het. Deze scenario’s zijn allemaal niet aanlokkelijk. Daarom kunnen we de mogelijke financiële gevolgen ervan maar beter goed dichttimmeren. Er zijn kortlopende reisverzekeringen. Daarmee verzeker je één reis. Je kunt ook kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Daarmee regel je al je (onverwachte) reizen voor het hele jaar in één keer. Jaar na jaar.

Heeft u uw winter-vakantieplannen al gemaakt? En uw reisverzekering geregeld?

Jodie Eilander
Baksteen & Pul financiële dienstverleners

U bent van harte welkom.

Telefonisch of op ons kantoor in Epe, wij maken tijd voor u vrij.