Per 1 juli rookmelders verplicht

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht voor een ieder om rookmelders in huis te hebben, werkend en wel uiteraard. En dat het verplicht wordt, is alleen maar goed, want goedwerkende rookmelders kan levens redden. Overigens geldt de verplichting al voor nieuwbouwhuizen.

Hoeveel rookmelders nodig zijn, hangt af van de indeling en grootte van het huis. Zorg in ieder geval dat er op iedere verdieping een brandalarm hangt. Verder moeten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt een rookmelder hebben.

Appartementencomplex


Woon je in een appartement, dan is het goed om na te gaan of het trappenhuis en de entree van het appartementencomplex wel voorzien zijn van deugdelijke rookmelders. Het is een taak van de VVE om ervoor te zorgen dat dit in orde is.

Hoe kies je de meest geschikte rookmelders?


De goede rookmelders zijn voorzien van het Europese keurmerk EN 14604. Dit keurmerk garandeert dat de rookmelder voldoet aan de noodzakelijke kwaliteitseisen. Uiteraard is het belangrijk om regelmatig te checken of de rookmelders nog functioneren en of de batterij niet leeg is.

Woonverzekering


Wij nemen deze tips ook mee in ons advies als het gaat om uw woonverzekering. Mocht u advies willen om te bezien of uw woning goed verzekerd is? Schroom niet om ons te bellen of te mailen. Kijk voor meer informatie op www.baksteenpul.nl of bel 0578-696623.

U bent van harte welkom.

Telefonisch of op ons kantoor in Epe, wij maken tijd voor u vrij.