Oversluiten van je hypotheek kan veel opleveren

Op dit moment is oversluiten voor veel huizenbezitters interessant als gevolg van de zeer lage hypotheekrente. Wanneer de hypotheekrente van je huidige hypotheek hoger dan de actuele hypotheekrente is, kan het zijn dat je (flink) bespaart op je maandlasten door het oversluiten van de hypotheek tegen een lagere rente. Dit kan per maand tot honderden euro’s opleveren.
Wanneer oversluiten?
Oversluiten is niet voor iedereen interessant. Het hangt namelijk af van je persoonlijke situatie, de resterende looptijd van de hypotheek, de hypotheekvorm en de rentevastperiode. Het oversluiten van de hypotheek, kan niet alleen financieel, maar ook betere voorwaarden opleveren.
Vrijblijvende afspraak
Ook bij verduurzamen of verbouwen van de woning kan oversluiten interessant zijn. Hou bij het oversluiten van je hypotheek wel rekening met bijkomende kosten. Denk hierbij aan kosten voor het advies, een taxatierapport en de notaris. Het kan ook zijn dat je een boeterente moet betalen voor het vervroegd aflossen van de hypotheek. Maar dan nog kan het voordeel opleveren. Onze financieel adviseurs Auke en Sander leggen je in een oriënterend en vrijblijvend gesprek graag uit wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op via 0578-696623. Of kijk op www.baksteenpul.nl.

U bent van harte welkom.

Telefonisch of op ons kantoor in Epe, wij maken tijd voor u vrij.