Ondernemer dek je debiteurenrisico goed af

Veel ondernemingen leveren op krediet aan zakelijke klanten. Dit gaat niet geheel gepaard zonder risico’s. En zeker als je kijkt naar de dreigende golf aan faillissementen, naar aanleiding van het stopzetten van de coronasteun aan bedrijven. Zaak voor u als ondernemer om het debiteurenrisico goed in kaart te hebben en het risico af te dekken, middels een kredietverzekering.

Ieder bedrijf dat op krediet levert heeft namelijk te maken met het kredietrisico: het risico dat een zakelijke klant een factuur niet op tijd, of helemaal niet, betaalt. Dit risico kan financiële gevolgen hebben voor uw onderneming. Het heeft een negatieve impact op de cashflow en winstgevendheid en kan in het slechtste geval zelfs leiden tot uw faillissement.

Risico’s herkennen is daarom noodzakelijk als het gaat om de toekomst van uw onderneming. De kern van gezond ondernemerschap is het kennen van de markt en het (her)kennen van valkuilen en obstakels. Bent u bijvoorbeeld op de hoogte van de kredietwaardigheid van uw klanten. En weet u wat voor impact Covid-19 heeft op uw klanten?

Een kredietverzekering is dé oplossing
Met een kredietverzekering is uw onderneming verzekerd voor schade die ontstaat omdat een klant uw facturen niet meer kan betalen. Hierdoor heeft u voldoende financiële middelen om te investeren, groeien en uw rekeningen te betalen. De bedrijvenadviseurs van Baksteen en Pul kunnen u daarin adviseren en meenemen in de valkuilen die dreigen voor u als ondernemer.

  • Betaalt uw klant niet, dan vergoedt de kredietverzekeraar de schade. Zo heeft u voldoende liquiditeit en cashflow om te werken aan uw ambities.
  • U maakt gebruik van een internationale incassoservice. Hierdoor wordt het voor u mogelijk om uw zakelijke relatie in stand te houden en uw bedrijfsactiviteiten soepel voort te zetten.
  • Door kennis van de markt kunt u vooraf de juiste informatie over uw klant inwinnen en kent u hun financiële situatie. Dit geeft u vertrouwen om op krediet zaken te doen.

Voor meer informatie:

Baksteen en Pul financiële dienstverleners
De Lindehove 3
8161 EA  Epe
Tel. 0578-696623
mkb@baksteenpul.nl

U bent van harte welkom.

Telefonisch of op ons kantoor in Epe, wij maken tijd voor u vrij.