Ziektekostenverzekering: beter af via een tussenpersoon

Uw ziektekostenverzekering afsluiten via een tussenpersoon duur? Dat is onzin. De premies voor basisverzekeringen en alle mogelijke aanvullingen zijn (nagenoeg) niets hoger dan wanneer u rechtstreeks uw verzekering afsluit bij een verzekeringsmaatschappij. Sterker nog, met een ziektekostenverzekering via een tussenpersoon bent u beter af.

Gevoelsmatig gaan we er als consument eigenlijk altijd vanuit dat ‘rechtstreeks zaken doen’ voordeliger is. Elke persoon die tussen u en uw dienstverlener staat moet immers iets verdienen? En beweert iemand het tegendeel, dan gaan we direct op zoek naar het addertje onder het gras. Maar wat nu als dat addertje er helemaal niet is? Als u een zelfde product of dienst kunt ontvangen met aanvullende service en diensten, waarvoor u niet extra betaalt? Dan is het zonde als u daarvan geen gebruik maakt.

Premieverschillen voor ziektekostenverzekeringen zijn direct gekoppeld aan de zorgkosten die aan u worden vergoed. Welke behoeften, wensen en voorkeuren u heeft bepaalt de keuze. In hoeverre u vrije keus wilt hebben voor zorg en of u een zeker eigen risico wilt nemen, is ook aan u. Die elementen bij elkaar bepalen de prijs van uw verzekering. Het is nog wel een hele puzzel de maatschappij en het aanvullende pakket te vinden die bij u passen. Hoe die verzekeringsmaatschappij dan haar eigen kostenplaatje inricht, is niet uw zorg.

Een tussenpersoon weet welke verzekeraars een goede reputatie hebben. Want u zit niet te wachten op onverwacht ingewikkeld gedoe rondom declaraties, regeltjes en uitzonderingen. Krijgt u dan tóch nul op rekest,  dan heeft u de luxe uw tussenpersoon in te kunnen seinen. U laat weten waar u tegenaan loopt en uw tussenpersoon gaat voor u aan de slag, met gepaste afstand en de juiste kennis, argumenten en oplossingsgerichtheid. Want dat is wat mijn collega’s en ik elke dag doen. En daarvoor betaalt u als klant dus niets extra.

Al met al durf ik te stellen dat u beter af bent met een ziektekostenverzekering via een tussenpersoon.  Als iemand een goede reden heeft om rechtstreeks verzekerd te blijven, dan verneem ik die graag. Als u nu genoeg redenen heeft gelezen om een prijsopgave op te vragen, hoor ik dat ook heel graag. Denk er wel aan dat een (eventuele) overstap vóór 31 december moet zijn gemaakt, anders kan dat pas een jaar later weer.

Rudo Baksteen
Baksteen & Pul financiële dienstverleners

 

U bent van harte welkom.

Telefonisch of op ons kantoor in Epe, wij maken tijd voor u vrij.