Basispakket: laat u niet gek maken door een lage premie

Het leven is al duur genoeg. Logisch dus dat u uw noodzakelijke uitgaven zo laag mogelijk wilt houden. Uw ziektekostenverzekering is er zo een. Aan het einde van het jaar vliegen de lage premiebedragen voor het basispakket u overal om de oren, maar laat u niet gek maken.

Het basispakket verzekert iedereen voor hetzelfde. Dat maakt een prijsvergelijk eenvoudig, zou je denken, maar dat is niet helemaal waar. De polis van elke basisverzekering dekt in principe dezelfde zorgkosten, maar kan worden opgemaakt als ‘Budgetpolis’, ‘Naturapolis’‘Restitutiepolis’ of ‘Combinatiepolis’. Welke variant u kiest, bepaalt – eenvoudig gezegd – de prijs én de mate van vrijheid die u heeft om zelf een zorgverlener te kiezen.

U kunt nu gaan voor de laagste premie, maar u moet zich wel realiseren wat de ‘mitsen en maren’ dan zijn om uw zorgkosten vergoed te krijgen. Gaat er iets mis met uw gezondheid, dan kan uw polis ongemakkelijke consequenties hebben. In de kern is uw gezondheid en die van uw partner en eventuele kinderen het allerbelangrijkst en u wilt dat de zorg goed en comfortabel is geregeld.

U heeft dus zeker ook een keuze als het gaat om uw basisverzekering. Lees en overweeg zorgvuldig welke keuze dat voor u zou moeten zijn, maar vaar vooral niet blind op prijs. Na de polis voor de basisverzekering volgt de keuze voor een aanvullende zorgverzekering (of niet). De voorwaarden en eigenschappen van een maatschappij wegen ook mee. Net als de service en de reputatie. Al met al is er brede keuze. En wilt u besparen op de premie die bij uw keuze hoort, lees dan de vijf bespaartips die wij noemen in deze blog.

Erik Meijer
Baksteen & Pul financiële dienstverleners

U bent van harte welkom.

Telefonisch of op ons kantoor in Epe, wij maken tijd voor u vrij.