APK voor uw financiën

Er was eens.. een moment dat u in uw financiële zaken bent gedoken. Opdat deze maar eens goed geregeld zouden zijn! Een combinatie van ‘betaalbaarheid’ en ‘zekerheid’ bracht u tot een besluit. En waarschijnlijk was dit op een belangrijk moment in uw leven; u ging op uzelf wonen, u kocht een huis, u kreeg een gezin…

Net als uw auto, hebben uw financiële zaken onderhoud nodig. Uw auto moet u bijstellen, oppoetsen of inruilen als uw persoonlijke of financiële situatie verandert. Dat is niet iets waar u elke dag mee bezig bent. Maar laat u het zoals het is, dan komt u op een dag tot de conclusie dat het anders had gekund; dat u ongemerkt teveel heeft betaald aan benzine, wegenbelasting, onderhoud of verzekering. En waarom? Omdat u er nauwelijks aandacht aan schonk.

Als u niet scherp blijft, gebeurt er met uw financiën hetzelfde. Uw financiële situatie verandert namelijk door de jaren heen. Waarschijnlijk niet eens opvallend. Uw inkomen lijkt misschien niet noemenswaardig te veranderen, uw financiële situatie verandert wel. En uw dromen en plannen, zijn die nog dezelfde?

Voorbeelden zijn er te over en u herkent er vast wel een paar als ik ze opnoem. U krijgt kinderen, uw kinderen gaan studeren of uw kinderen krijgen zelf een inkomen. U onderhoudt uw huis. Of u verbouwt het. Uw vakanties worden comfortabeler of juist avontuurlijker. U krijgt een kostbare en/of risicovolle hobby. En elk jaar komt uw pensioen dichterbij. Hoe staat dat er eigenlijk voor?

In de tussentijd staat de buitenwereld ook niet stil. De financiële markt ontwikkelt zich en verzekeraars bieden interessante producten. De huizenmarkt is in beweging en fiscale regelgeving verandert. Kortom, uw financiële zaken verdienen periodiek onderhoud, een ‘APK’. Vraag uw financieel adviseur daarom met regelmaat om advies.  Als u hem/haar vertelt over de plannen en ontwikkelingen in uw leven, kan hij/zij met u meedenken.

Auke Pul
Baksteen & Pul financiële dienstverleners

U bent van harte welkom.

Telefonisch of op ons kantoor in Epe, wij maken tijd voor u vrij.