5 bespaartips voor uw zorgverzekering

De ene zorgverzekering is de andere niet en ook aanvullende verzekeringen zijn lastig vergelijkbaar. En er zijn meer elementen die de hoogte van de premie bepalen. Laat u daarom niet gek maken als er bijzonder lage premiebedragen voorbij komen. Waar het allereerst om gaat is dat u een goede, passende verzekering heeft. Het is daarom belangrijk dat u kiest op dekking. Dat gezegd hebbende, zijn er echt wel mogelijkheden om te besparen op de premie van uw zorgverzekering. Wij tippen u er graag over, dan is het aan u waar u voor kiest.

 1. Neem de dekkingen nog eens door
  Soms veronderstelt u dat iets niet in de basisverzekering zit, maar blijkt dit wel zo te zijn. Soms kunt u ervan uitgaan dat u geen aanspraak (meer) gaat maken op bepaalde aanvullingen, dan kan de dekking van uw verzekering best iets minder uitgebreid en dus goedkoper. Neem de polisvoorwaarden dus nog eens goed door.
 2. Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie
  We hebben allemaal een verplicht eigen risico als het om zorgkosten gaat. Naast dit verplichte eigen risico kunt u kiezen voor aanvullend eigen risico. Hoe hoger u dat bedrag stelt, hoe lager uw ziektekostenpremie zal zijn. Zorg er wel voor dat uw overwegingen zorgvuldig zijn, het heet niet voor niets ‘eigen risico’. Lees hierover meer in een eerdere blog van ons.
 3. Overweeg per persoon
  Heeft u een partner? Overweeg dan samen, maar maak keuzes per persoon. Als voor een van u beiden een uitgebreider pakket gewenst is, hoeft de ander hierin niet automatisch mee– met de bijbehorende premie. Voor de zorgkosten voor uw minderjarige kinderen zijn weer andere afspraken. Zo geldt voor hen bijvoorbeeld geen eigen risico, is hun tandzorg geregeld (met een paar uitzonderingen) en zijn zij gratis meeverzekerd op de polis van de ouder met de meest uitgebreide zorgverzekering.
 4. Sluit u aan bij een collectiefMet een beetje speurwerk is er waarschijnlijk wel een collectief te vinden waar u zich verzekeringstechnisch bij kunt aansluiten. Dit kan zijn via een werkgever of bijvoorbeeld een vak- of ouderenbond. In sommige gevallen kan de gemeente zelfs een collectiviteitskorting bieden. En vergeet zeker niet te informeren naar de mogelijkheden via uw financiële dienstverlener.
 5. Betaal per kwartaal, half jaar of per jaar
  De meeste mensen betalen maandelijks de premie voor hun zorgverzekering. Wanneer u ervoor kiest deze premie per kwartaal, half jaar of per jaar te betalen, kunt u een korting op uw premie ontvangen.

Duik met deze bespaartips weer eens in uw zorgverzekering . De kans is groot dat dat lang geleden is. Stel het niet uit, want als u iets wilt aanpassen, kan dat tot 1 januari. Als wij u kunnen helpen, laat het ons dan maar weten. Dat is onze expertise, dat doen wij graag.

William Aarten
Baksteen & Pul financiële dienstverleners

U bent van harte welkom.

Telefonisch of op ons kantoor in Epe, wij maken tijd voor u vrij.